کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در فصل تابستان به علت گرم شدن هوا میزان تعریق بدن حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر در ساعت افزایش می یابد.
کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در فصل تابستان به علت گرم شدن هوا میزان تعریق بدن حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر در ساعت افزایش می یابد.
به گزارش روابط عموی معاونت غذا و داروی استان؛ فرهاد تابان سیرت افزود: افزایش تعریق منجر به افزایش از دست دهی آب و املاح ضروری مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم میگردد.
وی اذعان داشت: در صورتی که این افزایش از دست دهی آب و املاح با تغذیه مناسب جبران نشود، فرد دچار علائم ناخوشایندی از جمله ضعف، بیحالی، خستگی، کاهش تمرکز، یبوست و سردرد میشود.
تابان سیرت ادامه داد: برای پیشگیری از وقوع علائم فوق بایستی رعایت اصول تغذیهای در فصل تابستان جدی گرفته شود. در گام اول میزان مایعات مصرفی خود را افزایش دهید به طوری که ادرار شما در طول روز سفید یا زرد بسیار کم رنگ باشد.
کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دقت کنید که به جای استفاده از نوشیدنیهای حاوی شکر زیاد مانند آبمیوههای صنعتی، نوشابه و دلستر از آب، شیر، دوغ و آبمیوههای طبیعی استفاده کنید.
وی با بیان اینکه باید از مصرف افراطی محصولات حاوی کافئین مانند قهوه که منجر به افزایش دفع مایعات از بدن میگردند، اجتناب کرد، یادآور شد: جهت رفع عطش در خارج از منزل میتوانید از دانههای خاکشیر یا تخم شربتی استفاده نمایید. این دو ماده غذایی توانایی جذب آب و آزادسازی آن در مواقع لزوم را دارند.
تابان سیرت تاکید کرد: اگر مبتلا به فشار خون بالا نیستید، میتوانید در فصل تابستان نمک دریافتی خود را به مقدار بسیار اندکی افزایش دهید تا سدیم از دست رفته طی تعریق را جبران نمایید. البته دقت کنید که مصرف سدیم نباید بیش از ۲۳۰۰ میلیگرم در روز باشد. همچنین، مصرف مواد غذایی ناسالم حاوی نمک بالا مانند چیپس، پفک، سوسیس، کالباس و ... پیشنهاد نمیشود.
کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصرف انواع میوه های تازه مانند سیب، هندوانه، طالبی، هلو، زردآلو، آلبالو، گیلاس، انگور و ... را در میان وعدهها افزایش دهید.
وی در پایان خاطر نشان کرد: همچنین ضروری است مصرف انواع سبزیهای تازه مانند خیار، کاهو، کلم، پیاز، کدو، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و ... را در وعدههای اصلی خود افزایش دهید.